specialistische schoonmaak monumenten

Een bijzonder gebouw vraagt om een speciale aanpak. Materialen als marmer en oud hout kun je niet zomaar met alle middelen schoonmaken. Onze specialisten weten precies wat ze moeten gebruiken om ervoor te zorgen dat antieke en waardevolle objecten op een verantwoorde manier weer schoon worden.

We hebben al mooie opdrachten uitgevoerd zoals het schoonmaken van de gewelven van de … kerk in…

Ook het kerkorgel van de … kerk in … hebben wij weer helemaal stofvrij gemaakt.

Ook na de verbouwing van een monument staan wij paraat om alles weer helemaal in orde te maken. Met de combinatie van onze ervaring in bouwschoonmaak en schoonmaak van monumenten, weet u zeker dat u met Kristal de juiste partij heeft voor uw schoonmaakwerk!

Voor het onderhoud van natuurstenen vloeren gebruiken we de techniek van het kristalliseren.

Kristalliseren
Het kristalliseren van natuursteen onder andere marmer, kalksteen, travertin of hardsteen zorgt voor een duurzaam mooie vloer.

Kristalliseren (ook wel verglazen genoemd) is het aanbrengen van een glanslaag over een kalkhoudende vloer. Kristalliseren is dus mogelijk op bijvoorbeeld marmer, kalksteen, travertin of hardsteen. De aanwezige kalkdelen worden omgezet in kwartsdelen.

Met deze behandeling wordt de toplaag verdicht. Hierdoor ontstaat een verharde toplaag met een mooie glans. Het kristallisatieproduct gaat een reactie aan met de toplaag van uw vloer. Na de behandeling biedt deze laag weer hardheid, doorzichtigheid en bescherming tegen het indringen van vuil en vlekken.

Ook verbetert het aanzien van het natuursteen oppervlak enorm. Het oppervlak oogt schoner, heeft een fraaie glans en de natuurlijke kleuren worden veel beter zichtbaar.

Wanneer de natuurstenenvloer veel krassen heeft, zal kristalliseren alleen niet meer voldoende zijn. Wij adviseren dan om de vloer te laten slijpen en vervolgens te polijsten.

Slijpen en polijsten
We slijpen een heel dun laagje af zodat een nieuwe krasvrije toplaag ontstaat. Krassen en een zogenaamde loop in de vloer verdwijnen na deze behandeling.

Nadat de vloer gepolijst is, zal deze gekristalliseerd of geïmpregneerd worden zodat uw vloer weer optimaal beschermd is.

De volgende soorten natuursteen lenen zich uitstekend om te worden geslepen/gepolijst: White, Trani ,Travertin, Terrazo, Trani, Hardsteen, Jura, Masedoni, Perlato, Laperto en o.a. Masedoni.

Onze specialisten hebben altijd een passende oplossing voor uw probleem.

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met telefoonnummer:
0316 – 341177 of 0313 – 421338