last van muizen in huis

Leefwijze

Huismuizen komen vooral in gebouwen voor, vaak boven plafonds. Ze eten voornamelijk granen, peulvruchten en noten. Ze zijn voornamelijk ’s nachts actief. Wanneer er overlast van muizen is, kan men dit herkennen aan de volgende punten: Vrij spitse uitwerpselen tussen de 0,3 en 0,8 cm lang en 0,1 tot 0,3 cm dik. Buiksmeer langs de randen.

Schade

Huismuizen kunnen ziektekiemen verspreiden zoals bijvoorbeeld bacteriën, ze bevuilen voedselvoorraden met uitwerpselen en urine. Daarnaast veroorzaken ze knaagschade aan diverse producten en materialen, waaronder ook kabels.

Bestrijding

Wij voeren deze bestrijdingen voornamelijk uit bij bedrijven. Voor particulieren kunnen wij het volgende bieden:

Wij kunnen een inspectie uitvoeren naar de oorzaak van de overlast. De kosten van de inspectie zijn €72,50 inclusief BTW. Tijdens deze inspectie onderzoeken wij waardoor de overlast ontstaat en dragen wij u oplossingen aan om het probleem op te lossen. Ook kunt u bij ons producten kopen om het probleem op te lossen (zoals klemmen en kistjes). Wij kunnen ook weringsmaatregelen aanbrengen om de toegang voor de muizen zo goed als onmogelijk te maken (tegen meerprijs).

Bij de bestrijding van de huismuis gebruiken we lokaaskisten. Deze plaatsen we op de plekken waar overlast wordt ondervonden van de huismuis. In deze kisten plaatsen we een langzaam werkende rodenticide. Dit houdt in dat de muis hier meerdere malen van moet eten voordat hij een dodelijke dosis binnen heeft.

Wering

Wij kunnen u verschillende mogelijkheden aanbieden om muizen te weren. We bekijken per situatie wat voor uw pand het beste werkt. U bent snel van die muizenplaag af!