Leefwijze

De kakkerlak is lichtschuw. Overdag houdt hij zich schuil op donkere, warme vochtige plaatsen. In, achter, onder keukenkastjes, bij motoren van koelkasten, onder plinten, in kieren, bij aquaria. De Duitse kakkerlak is een alleseter.

Schade

De kruipende insecten planten zich snel voort, waardoor een paar kakkerlakken al snel een plaag kunnen worden. Kakkerlakken kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid, doordat ze eenvoudig bacteriën, schimmels en ziektekiemen verspreiden. Sommige mensen zijn allergisch voor stoffen die vrijkomen uit de uitwerpselen van kakkerlakken en uit dode beestjes. De insecten scheiden een onaangename, muskusachtige geur af.

Bestrijding

Het bestrijden van kakkerlakken is een complex project. De bestrijding gaat als volgt: Als eerste plaatsen we lijmvallen om te constateren waar de plaag zich voordoet. Na één week zullen we de lijmvallen controleren en plaatsen we op de plaats waar de plaag zich voordoet vergif. De aanwezige lijmvallen halen we weg. Na twee weken plaatsen we nieuwe lijmvallen om te controleren of de aanwezige plaag is uitgegroeid. Vervolgens controleren we na twee maanden of daadwerkelijk alle aanwezige kakkerlakken verdwenen zijn.

duitse kakkerlak