De hoornaar wordt meer dan twee keer zo groot als de meeste andere wespen zoals die uit het geslacht Vespula. Ondanks de indrukwekkende lichaamsgrootte en het luide gezoem is de hoornaar niet agressief, behalve als u te dicht bij het nest komt of het nest verstoort.

Leefwijze

De hoornaar maakt haar nest altijd bovengronds, zowel in en aan gebouwen maar ook in bomen. De werksters zorgen voor al het werk zoals het bouwen van het nest en het verzamelen van voedsel. In een hoornaarnest kunnen wel 4000 bewoners leven. Zij leven van rupsen en spinnen die zij uitzuigen om hun larven te voeden.

Bestrijding

Bij bestrijding van hoornaars wordt in de invliegopening een poeder gespoten. Dit poeder wordt meegenomen door de werksters naar het nest waardoor het nest wordt uitgeroeid.

Wij geven hier 100% garantie op. Dit wil zeggen, is het nest na 2 dagen niet gedood? Dan komen wij gratis terug en net zolang totdat het nest is uitgeroeid. In de praktijk blijkt dat in 99% van de bestrijdingen het nest na één behandeling is uitgeroeid.

dreamstime_xxl_123845271