Natuursteen reinigen

 

Kristalliseren

Het kristalliseren van natuursteen o.a. marmer, kalksteen, travertin of hardsteen Kristalliseren (ook wel verglazen genoemd) is het aanbrengen van een glanslaag over een kalkhoudende vloer. Kristalliseren is dus mogelijk op bv marmer, kalksteen, travertin of hardsteen. De aanwezige kalkdelen worden omgezet in kwartsdelen.

Met deze behandeling wordt de toplaag verdicht. Hierdoor ontstaat een verharde toplaag met een mooie glans. Het kristallisatie product gaat een reactie aan met de toplaag van uw vloer. Na de behandeling biedt deze laag weer hardheid, doorzichtigheid en bescherming tegen het indringen van vuil en vlekken.

Tevens verbetert het aanzien van het natuursteen oppervlak enorm. Het oppervlak oogt schoner, heeft een fraaie glans en de natuurlijke kleuren worden veel beter zichtbaar.

Indien de natuurstenenvloer veel krassen bevat zal kristalliseren alleen niet meer voldoende zijn. Wij adviseren dan de vloer te laten slijpen en vervolgens te polijsten.

 

Slijpen en polijsten

Er word een heel dun laagje afgeslepen zodat een nieuwe krasvrije toplaag ontstaat. Krassen en een zogenaamde loop in de vloer verdwijnen na deze behandeling.

Nadat de vloer gepolijst is zal deze gekristalliseerd of geimpregneerd worden zodat uw vloer weer optimaal beschermt is.

De volgende soorten natuursteen verlenen zich uitstekend om te worden geslepen/gepolijst. White, Trani ,Travertin, Terrazo, Trani, Hardsteen, Jura, Masedoni, Perlato, Laperto en o.a. Masedoni.

 

Onze specialisten hebben altijd een passende oplossing voor uw probleem.

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met telefoonnummer:
0316 – 341177 of 0313 – 421338