Groot aantal soorten mieren

Er zijn een groot aantal soorten mieren. De meest voorkomende mieren waar u last van kunt hebben zijn de volgende:

– Zwartbruine tuinmier

– Bruine mier

– Glanzende houtmier

– Grote gele grondmier

De kenmerken van de mieren komen sterk overéén met elkaar.

Uiterlijk

De werksters zijn 0,3-0,4 lang. De koningin is groter en gevleugeld. Ook de mannetjes zijn gevleugeld, maar dan kleiner dan de werksters. De kleur van de mier is gelijk aan de nederlandse naam.

Ontwikkeling

De mier heeft een volledige gedaanteverwisseling. Mierenkolonies zijn in de winter in rust, tenzij het nest zich nabij een warmtebron bevindt. De eiafzetting vindt plaats tijdens het voorjaar en de zomer. De werksters kunnen 3 jaar oud worden.

Leefwijze

In de zomer ondernemen de mannetjes en de koninginnen de zogenaamde “bruidsvlucht”, de wel bekende “vliegende mieren”. Na de vlucht sterven de mannetjes af en zullen de koninginnen nieuwe nesten inrichten. Uit de gelegde eitjes komen dan weer werksters. Tuinmieren voeden zich met andere insecten en met zoetigheid. De nesten zijn voornamelijk buiten, van waaruit de werksters soms in de woning terecht komen.

Wering

Voor mieren aantrekkelijke producten onbereikbaar maken. Naden en kieren afdichten. Open stootvoegen voorzien van fijnmazig insectengaas.( Dit kunnen wij voor de klant verzorgen).

Bestrijding

Buitenshuis de mieren bestrijden met een poedervormig insecticide. Binnenhuis bestrijden met lokdozen of lokgel. Zodat de mieren het middel mee kunnen nemen naar het nest. Vliegende mieren bestrijden is niet mogelijk, aangezien ze eenmalig uit het nest komen en vervolgens in alle richtingen zwermen.

Voor de verschillende mogelijkheden van bestrijding  kunt u contact opnemen met telefoonnummer:
0316 – 341177 of 0313 – 421338
 

Voor meer informatie over een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.