Huismuis

Wij voeren deze bestrijdingen alleen uit bij bedrijven.

Voor de particulier kunnen wij het volgende bieden:
Wij kunnen een inspectie uitvoeren naar de oorzaak van de overlast. De kosten van de inspectie bedragen €72,50 inclusief BTW. Tijdens deze inspectie zullen wij gaan onderzoeken waardoor de overlast ontstaat en zullen wij u oplossingen aandragen om het probleem op te lossen. Ook kunnen wij producten leveren om het probleem op te lossen (zoals klemmen en kistjes, tegen meerprijs)  Wij kunnen ook weringsmaatregelen aanbrengen om de toegang voor de muizen zo goed als onmogelijk te maken (tegen meerprijs).

Ongedierte

Huismuis ( mus musculus )
 

Uiterlijk
De rug van de huismuis is lichtbruin tot donkergrijs. De buik is iets lichter. De huismuis heeft een slanke bouw, een spitse kop en grote oren. Hij heeft een dunne staart die even lang of langer is dan het lichaam. Een volwassen dier heeft een lengte van tussen de 7 en de 10 cm en weegt 15 tot 30 gram.

Ontwikkeling
De draagtijd bedraagt ongeveer 3 weken. Het wijfje heeft gemiddeld 6 tot 10 worpen van 5 tot 6 jongen. De jongen zijn na 2 maanden geslachtsrijp. De levensduur van een huismuis is ongeveer één jaar.

Leefwijze
Huismuizen komen vooral in gebouwen voor, vaak boven plafonds. Ze eten voornamelijk granen, peulvruchten en noten. Ze zijn voornamelijk ’s nachts actief. Wanneer er overlast van muizen is, kan men dit herkennen aan de volgende punten: Vrij spitse uitwerpselen tussen de 0,3 en 0,8 cm lang en 0,1 tot 0,3 cm dik. Buiksmeer langs de randen.

Bestrijding
Bij de bestrijding van de huismuis wordt gebruikt gemaakt van lokaaskisten. Deze worden geplaatst op de plekken waar overlast wordt ondervonden van de huismuis. In deze kisten wordt een langzaam werkende rodenticiden geplaatst. Dit houdt in dat de muis hier meerdere malen van moet eten voordat hij een dodelijk dosis binnenheeft.

Wering
Wij kunnen u verschillende mogelijkheden aanbieden met betrekking tot wering. Klik hier om de verschillende mogelijk heden te bekijken.

Voor vragen of een afspraak kunt u contact opnemen met telefoonnummer:
0316 – 341177 of 0313 – 421338

Voor meer informatie over een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.