Hoornaar ( Vespa crabro L. )

 

Imago
( volwassen insect ) werksters 1,7 tot 2,4 cm lang darren 2,1 tot 2,8 cm Gele en zwarte strepen op achterlijf, de rest roodbruin tot donkerbruin Larven zijn wit en kleurloos Ontwikkeling De hoornaar heeft een volledige gedaanteverwisseling. Eistadium: 7 tot 10 dagen Larvale stadium: 1 tot 2 weken Opstadium: 1 tot 2 weken Duur van ei tot imago 3 tot 5 weken.

Leefwijze
De Hoornaar maakt haar nest altijd bovengronds, zowel in en aan gebouwen maar ook in bomen. De werksters zorgen voor al het werk. Zoals het bouwen van het nest en het verzamelen van voedsel. In een hoornaarnest kunnen wel 4000 bewoners hebben. Zij leven van rupsen en spinnen die zij uitzuigen om hun larven te voeden.

Bestrijding
Bij bestrijding van wespen wordt in de invliegopening een poeder gespoten. Dit poeder wordt meegenomen door de werksters naar het nest waardoor het nest wordt uitgeroeid.

Wij geven hier 100% garantie op. Dit wil zeggen, wanneer het wespennest na 2 dagen niet is gedood, komen wij gratis terug en net zolang totdat het nest is uitgeroeid. In de praktijk blijkt dat in 99% van de bestrijdingen het nest na één behandeling is uitgeroeid

Voor vragen of een afspraak kunt u contact opnemen met telefoonnummer:
0316 – 341177 of 0313 – 421338
 

 

Voor meer informatie over een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.