Imago
( volwassen insect ) 10-15 mm lang exclusief antennes, geelachtig tot lichtbruin 2 donkere banden op het borstschild

Ontwikkeling

Eitjes
De wijfjes produceren 5-7 eipakketjes, die gegroefd en bruinachtig van kleur zijn. Een eipakketje is ongeveer 8 x 3 x 2 mm en bevat ca. 30 eitjes. Eistadium:2 tot 5 weken Larvale stadium 6 weken tot een half jaar. Afhankelijk van de temperatuur. Duur van ei tot imago bij een temperatuur van 25 graden: circa 2 maanden

Leefwijze
Hij is lichtschuw. Overdag houdt hij zich schuil op donkere, warme vochtige plaatsen. In, achter, onder keukenkastjes, bij motoren van koelkasten, onder plinten, in kieren, bij aquaria. De duitse kakkerlak is een alleseter.

Bestrijding
Het bestrijden van kakkerlakken is een complex project. De bestrijding is alsvolgt:
als eerste zullen er lijmvallen geplaatst worden om te constateren waar de plaag zich voordoet. Na één week zullen de lijmvallen gecontroleerd worden en zal er op de plaats waar de plaag zich voordoet vergif geplaatst worden. De aanwezige lijmvallen zullen worden verwijderd. Na twee weken worden er nieuwe lijmvallen geplaatst om te controleren of de aanwezige plaag is uitgegroeid. Vervolgens zal er na twee maanden een controle worden uitgevoerd of daadwerkelijk de aanwezige kakkerlakken verdwenen zijn.

Voor vragen of een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met telefoonnummer:
0316 – 341177 of 0313 – 421338
 

Voor meer informatie over een vrijblijvende offerte kunt u contact opnemen met een van onze vestigingen.