Bruine rat

Wij voeren deze bestrijdingen alleen uit bij bedrijven.

Voor de particulier kunnen wij het volgende bieden:
Wij kunnen een inspectie uitvoeren naar de oorzaak van de overlast. De kosten van de inspectie bedragen €72,50 inclusief BTW. Tijdens deze inspectie zullen wij gaan onderzoeken waardoor de overlast ontstaat en zullen wij u oplossingen aandragen om het probleem op te lossen. Ook kunnen wij producten leveren om het probleem op te lossen (zoals klemmen en kistjes, tegen meerprijs)  Wij kunnen ook weringsmaatregelen aanbrengen om de toegang voor de ratten zo goed als onmogelijk te maken (tegen meerprijs).

Uiterlijk
De rug en de kop zijn meestal grijsbruin, buik iets lichter; allerlei kleurvariaties mogelijk maar er zijn allerlei kleine variaties mogelijk. De bruine rat heeft een stevige bouw, vrij stompe snuit, en de oren zijn zichtbaar. De staart van de rat is iets korter dan het lichaam. Een volwassen wat heeft een lengte van 22 tot 30 cm en weegt ca. 500 gram. Wanneer er overlast van ratten is, kan men dit herkennen aan de volgende punten: Stompe uitwerpselen tot 2 cm lang en 0,5 cm dik. Loopsporen veroorzaakt door buiksmeer.

Ontwikkeling
De draagtijd bedraagt ongeveer 3 weken. Een bruine rat heeft maximaal 15 worpen per jaar en per worp worden er 7 tot 10 jongen geboren. Na 3 maanden is een jong geslachtsrijp en de levensduur van een bruine rat is tussen de 9 en 18 maanden.

Leefwijze
De bruine rat is voornamelijk ’s nachts actief. De bruine rat is een alleseter met een voorkeur voor het beste. Hij komt voor langs slootkanten, binnenshuis, in riolen en mestputten op afvalstortplaatsen en in gebouwen en kruipruimten.

Bestrijding
Bij de bestrijding van de bruine rat wordt gebruikt gemaakt van lokaaskisten. Deze worden geplaatst op de plekken waar overlast wordt ondervonden van de bruine rat. In deze kisten zit een worden langzaam werkende rodenticiden geplaatst. Dit houdt in dat de rat hier meerdere malen van moet eten voordat hij een dodelijk dosis binnenheeft.

Voor vragen of een afspraak kunt u contact opnemen met telefoonnummer:
0316 – 341177 of 0313 – 421338